Novi Svet

02 Mar, 2017

Sledeća odluka

— Autor krreativna @ 00:20

Dođu vremena kada duša zaćuti, srce uspori i telo izgubi svoja čula. To nisu bilo koja vremena, niti bilo koji dani. Daleko od prvih trenutaka kada smo prohodali, od najvećih dečijih osmeha, od bezbrižnih igara i mirno prospavanih noći... Daleko od svega što nam um hrani srećom, verom i nadom i daleko od slika zbog kojih se naše oči smeše. 

Uglavnom se ne sećamo godina koje su ostale u davno prošlom vremenu, zaboravljamo izgovorene reči za koje smo mislili da su prave, ostavljamo za sobom svaki minut i svaki čas ispunjeni mnoštvom misli koje prolaze kroz naše glave ne razmišljajući kuda vode. U želji da donesemo prave odluke pravimo alternative i opet nismo sigurni da li je odabrano ispravno. Posmatramo ovaj svet površnim očima, a sve nam je dato. Data nam je mogućnost stvaranja, istraživanja i kreiranja novih svetova, novih dela, nove sadašnjosti. 

Leon Uris kaže da: " ne postoji sadašnjost niti budućnost, nego prošlost koja se iznova ponavlja." Često se osvrćemo na prošlost kada rezimiramo naša iskustva, pa zbog negativnih ipak odlučujemo da drugačije isplaniramo sledeći dan od onoga kako smo zaista hteli. Pa onda je Leon možda i u pravu. Stalno povezujemo loše da bismo učinili bolje... ili možda gore? A povrh svega toga, gomilaju se emocije koje dalje određuju našu budućnost.

Imamo jedno od najvećih prava veta koje nam niko ne može oduzeti. Imamo pravo veta kada usmeravamo naš život, sami odlučujemo hoćemo li tražiti bolje od boljeg i obrnuto. A opet, trebamo hrabrosti da se usudimo. A kuda nas na kraju svega hrabrost može odvesti, u ponor ili visine?

 


Komentari

  1. Svuda nas može hrabrost odvesti, a ne zavisi uvek od nas hoće li biti ponor ili visina.

    Autor lastavica — 02 Mar 2017, 06:41

  2. Potpuno ste u pravu @lastavica. Hvala na izdvojenom vremenu za čitanje.
    Puno pozdrava!

    Autor krreativna — 02 Mar 2017, 13:12


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me